Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Вредата от енергийните напитки

   На 28.03 г-жа Надежда Григорова - ст. екперт към РЗИ-София област представи пред четвъртокласниците презентация на тема: "Рисковете от употребата на енергийните напитки".

   Г- жа Григорова подчерта за вредата върху детския организъм от употребата на енергийните напитки, които са безалкохолни, а производителите ги представят като доставчици на енергия. Тя подчерта, че те не са подходящи за консумация от деца, защото имат нежелани ефекти - раздразнителност, тревожност, задух, наднормено тегло, припадъци, треперене, хиперактивност, безсъние и пр.

   За да имат енергия, г- жа Григорова препоръча на учениците да пият повече вода, да спортуват и да се хранят със здравословна храна - плодове, зеленчуци, месо, риба, ядки и др. Храни, които ще подсигурят много по-дълготраен и здравословен прилив на енергия през целия ден вместо краткия, вреден ефект на енергийните напитки.

Вредата от енергийните напитки - Изображение 1Вредата от енергийните напитки - Изображение 2Вредата от енергийните напитки - Изображение 3Вредата от енергийните напитки - Изображение 4