Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Открит урок по безопасност на движението

Открит урок по безопасност на движението имаха децата от подготвителната група на НУ „Станислав Доспевски” с ръководител Румяна Славкова. Вълнуваща и полезна беше срещата им  с Георги Елин – началник на отдел „Пътна полиция” в РУП-Самоков, който по достъпен начин ги запозна с основните правила на пътя. Децата с интерес изслушаха поднесените от него на достъпен език указания да бъдат особено внимателни при движението си по улиците на града, и когато им се налага да пресичат уличните платна, да бъдат концентрирани само в тази си дейност.

          Малчуганите пък се представиха с тематични гатанки, стихове и песни. Най-любопитните не пропуснаха да зададат и въпроси, а някои направо споделиха, че мечтаят да станат полицаи, за да помагат на хората.

Децата изгледаха и специално подготвена за случая презентация под надслов „Аз съм малък пешеходец”.

Проявата е част от годишния план на училището по безопасност на движението.

Открит урок по безопасност на движението - Изображение 1Открит урок по безопасност на движението - Изображение 2Открит урок по безопасност на движението - Изображение 3Открит урок по безопасност на движението - Изображение 4Открит урок по безопасност на движението - Изображение 5