Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Слово и букви

   Месец май - месец на буквите и словото! Месец, изпълнен с предизвикателства и емоции за учениците от 3-ти "б" клас и техните учителки - госпожа Каназирова и госпожа Мирчева.

   Отколе НУ "Станислав Доспевски" е храм на Знанието! Всеки ден един от часовете беше свързан със святото дело на Светите апостоли Кирил и Методий и Азбуката - билетът на един народ към вечността. С признателност и любов учениците разказваха за апостолите Кирил и Методий. Писаха съчинение на тема: "Аз и буквите". Имаха час по краснопис. Проведоха състезание за "Най-добър четец". Разучиха и пяха химна "Върви, народе възродени". Текстът и мелодията са едно от първите неща, които всеки ученик научава в училище. Рисуваха на 11 май книги, слънца, свитък с букви. Изрязваха слънчогледи и букви. И във всичко това влагаха много старание и любов. Ето какво сътвориха: избраха най-добрите работи и подредиха кът "Словото и буквите".

Слово и букви - Изображение 1Слово и букви - Изображение 2Слово и букви - Изображение 3Слово и букви - Изображение 4Слово и букви - Изображение 5Слово и букви - Изображение 6Слово и букви - Изображение 7Слово и букви - Изображение 8