Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

С красив спектакъл четвъртокласници се разделиха с първото училище

      С красив театрален и танцов спектакъл се разделиха с началното училище и със своите първи учителки – Йорданка Кирова и Валентина Никова учениците от 4 "а" клас.

      В Деня на детето, малките актьори, подготвени и от  г-жа В.Колешанова,  показаха какво са научили през годините, като поднесоха на публиката „скъп подарък, който няма материална, а емоционална стойност, защото е от сърце“ – както се изрази г-жа Кирова. 

     Децата представиха в съвременна интерпретация сценки от познати народни приказки, демонстрираха завидни театрални възможности като бяха подбрали най-доброто през четирите години на своята подготовка. Танците още повече повдигнаха настроението на публиката – родители, учители, директорът г-жа Асенова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Самоков г-жа Снежана Дамянова. 

      "От раздялата на децата с любимото училище, читалище „Любословие” и театрална група „Веселушко” ще загубят голяма част от своите малки таланти" – сподели развълнувана г-жа Колешанова. С грамоти от името на читалището бяха наградени г-жа Йорданка Кирова и педагогическият съветник в училището г-жа Катя Янакиева.

        Трогателното тържество завърши с много топли думи и от директорката Камелия Асенова. Благодарността, полезните напътствия и думите, че училището остава отворено и в бъдеще за неговите възпитаници, развълнуваха присъстващите. С много цветя, мили думи и сълзи от вълнение малките абитуриенти се разделиха с началното училище и своите първи учители!

         Продължавайте само напред и само нагоре, мили деца!

С красив спектакъл четвъртокласници се разделиха с първото училище - Изображение 1С красив спектакъл четвъртокласници се разделиха с първото училище - Изображение 2С красив спектакъл четвъртокласници се разделиха с първото училище - Изображение 3