Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

С България в сърцето

 

        „С България в сърцето“ - под този надслов премина поредната  среща между учениците от 1“В“ клас и децата от ППГ при НУ“Ст. Доспевски“, осъществена по проект Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик“, модул 2 „Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с учителите от детската градина”, с ръководители Илиана Атанасова - класен ръководител на 1“В“ клас и Румяна Славкова - учител на ППГ.

          Всеки човек, голям или малък, има своя родина.  Нашата родина е България!  Срещата започна с  поздрав от учениците  от 1“В“ клас към най- малките ни ученици. От презентацията „Опознай Родината“ всички научиха за нашите символи - герб, знаме, химн. За копринените пясъци и лазурното море на изток, за прохладните планини и непристъпни родопски баири на юг, за златната житница Добруджа на север, за всички живописни долини си заслужава да се гордеем, че сме родени и израснали тук в България, защото България – това е любов, топлота, нежност, ухание на роден дом.

         Най-вълнуващи бяха  рисунките на асфалт. Дворът на училището засия от цветни тебеширени градини, хвърчила, слънца и усмивки. Учениците се забавляваха заедно със своите учители в духа на спорта и приятелството.

 

С България в сърцето - Изображение 1С България в сърцето - Изображение 2С България в сърцето - Изображение 3С България в сърцето - Изображение 4С България в сърцето - Изображение 5С България в сърцето - Изображение 6С България в сърцето - Изображение 7С България в сърцето - Изображение 8