Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Приказна въртележка

     В приказка се превърна поредната среща между учениците от 1"в" клас и децата от ППГ при НУ "Станислав Доспевски", осъществена по Национална програма "Заедно в грижата за всеки ученик", модул 2 "Осигуряване на условия за екипна работа на учителите от началния етап с учителите от детската градина", с ръководители Илиана Атанасова - класен ръководител на 1"в" клас и Румяна Славкова - учител ППГ.
     Със силата си на въздействие, с ценните си качества хубавата приказка е едно незаменимо средство в педагогическата дейност на всеки учител. Тя е стимул за развитие на речевата активност и изява на детето. Малките ученици с интерес слушаха част от приказка, а след това сами я доразказваха, като имаха възможност да я променят с помощта на магически предмет. С лекота отговаряха на гатанки за приказни герои, а най-вълнуващата част от срещата беше играта "Познай кой е героят и от коя приказка е?". Учениците от 1"в" клас представиха герои от приказки с помощта на костюми. Коронката на главата на всяко дете от ППГ олицетворяваше приказен герой. Така всеки участник заживяваше с мислите и постъпките на героите и се вълнуваше от магията на неизвестното и загадъчното. Срещата завърши с изложба от илюстрации на любими приказки, които нарисуваха учениците от 1"в" клас.

Приказна въртележка - Изображение 1Приказна въртележка - Изображение 2Приказна въртележка - Изображение 3Приказна въртележка - Изображение 4Приказна въртележка - Изображение 5Приказна въртележка - Изображение 6