Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Златен медал за Кристиан Барански и бронзов за Александър Кучиев от "Математика без граници"

       Отново НУ „Станислав Доспевски”  има повод за гордост от представянето на свои ученици  в есенния кръг на международния математически турнир „Математика без граници”.  Второкласникът Кристиан Барански спечели поредния си златен медал,  а четвъртокласникът Александър Кучиев също се представи на висота и заслужи бронзов медал.

         На 20 ноември, бяха връчени отличията на двамата медалисти. Награждаването  се състоя в двора на училището в присъствието на ученици, учители, родители и гости.   Призьорите бяха наградени на вълнуваща церемония в двора на училището  и под звуците на химна „Мила Родино”  гордо издигнаха националния трибагреник.
          „Въпреки студения ден ние преливаме от топлина и щастие за успехите на нашите ученици. Те са разрбрали формулата на успеха, а именно училище, родители и деца да вървят ръка за ръка. Нека да продължат да използват правилно енергията си”, коментира с гордост директорката Камелия Асенова, изказвайки благодарности и на г-жа Светла Костова, председател на самоковската секция на Съюза на математиците, за всеотдайната  й помощ в подготовката на децата.

          От НУ „Станислав Доспевски” взеха участие 45 деца, сред които са двамата финалисти, всички останали ще получат сертификат за участие в състезанието. За Кристиан Барански това не е първият медал от състезанието, в пролетното издание той взе златен медал, а от финалния етап, който се проведе между 1 и 3 юли в Несебър, си тръгна със сребърен медал.

Златен медал за Кристиан Барански и  бронзов за Александър Кучиев от "Математика без граници" - Изображение 1Златен медал за Кристиан Барански и  бронзов за Александър Кучиев от "Математика без граници" - Изображение 2Златен медал за Кристиан Барански и  бронзов за Александър Кучиев от "Математика без граници" - Изображение 3