Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Обичаме и ценим нашия роден език

   Учениците от 4 "В" клас на НУ "Станислав Доспевски" с ентусиазъм и отговорност  се включиха за втори път в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“. Кампанията се провежда за девета поредна година от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

     Учениците направиха кратка диктовка – не само за да проверят знанията си за българския правопис и пунктуация, а и за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени, просветители и дейци на културата. Те наистина приемат и наричат 24 май - "нашият празник". Впечатли ги текстът на самата диктовка (откъс от интервю с писателката Здравка Евтимова). За пореден път децата се убедиха в силата на думите - истински вълнуващи и докосващи сърцето, повдигащи духа и предизвикващи чувство на национална гордост.

    Нека бъдем рамо до рамо в мисията  да направим детето не само грамотно и образовано, а и да провокираме в него амбицията да стане мислещ човек с големи мечти и високи цели! Честит празник!

 

Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 1Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 2Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 3Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 4Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 5Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 6Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 7Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 8Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 9Обичаме и ценим нашия роден език - Изображение 10