Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски"

   В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово учениците от втори "а" клас посетиха детската общинска библиотека "Паисий Хилендарски". Те направиха специална празнична програма. С много ентусиазъм и празничност беше заредено коледното тържество. На него присъстваха родители и близки на децата. Коледният дух витаеше навсякъде. Тържеството започна с много весели стихчета, песни и коледарски наричания, представени ни от ентусиазираните второкласници. След това представиха драматизацията "Коледна бъркотия" и ни показаха, че понякога и по празниците нещата могат да се объркат. Но с помощта на малките джуджета, всичко си дойде на мястото и коледните подаръци бяха върнати на Дядо Коледа. За пореден път се убедихме, че всичко е добре, когато завършва добре.

Учениците, заедно със своите родители взеха и участие в коледната работилница, в която изработиха, с голямо желание и старание апликация на дядо Коледа.

Децата бяха най-нетърпеливи да посрещнат добрия старец, който пристигна с големия си чувал пълен с изненади. Всички искаха да му  подарят топла прегръдка, щастлива усмивка, да му потанцуват и  да го зарадват. Белобрадият старец побърза да отвори големия червен чувал. В него имаше подарък за всеки, изработен в коледната работилницата от сръчните джуджета. Нашите второкласници споделиха какво е за тях Коледа – "Най-хубавия християнски празник, когато семейството се събира у дома, около коледната трапеза изпълнена с любов и топлина, как с вълнение отварят коледните подаръци и как на Коледа стават чудеса!".

Последваха много песни и закачки, още стихчета и гатанки и, разбира се, много смях и веселие.       

Учениците и техните учителки - г-жа Струмина и г-жа Димитрова, благодарят на прекрасната библиотекарка, която ни посрещна тъй топло и сърдечно!

Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 1Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 2Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 3Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 4Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 5Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 6Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 7Коледни Усмивки в НУ "Станислав Доспевски" - Изображение 8