Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Посещение до "Си комерсиал"

   За немалко хора всекидневие, изпълнено с кремове и набухватели, еклери и пудра захар, шоколад и карамел, сметана и плодове, е като късче от рая. За други това е професия, на която гледат като на мисия, призвание, с което да радват хората чрез перфектността на сладкишите си. Да си сладкар, и то добър, е изкуство. Както във всяка професия, така и в тази винаги има какво да научиш.

  Хранително-вкусовата промишленост се развива всеки ден, така че всеки трябва да бъде подготвен да развива уменията и знанията си.

  Учениците от IV “Г” клас, заедно със своите преподаватели, бяха гости в самоковската фирма „Си Комерсиал 7”. 

   През 1991 г. “Си Комерсиал 7” ЕООД стартира своята дейност в гр. Самоков. 

   Производството на продукти Doma започва с разработването на рецепта за сладки, като основният стремеж бе създаването на продукт, носещ характерния за домашните сладкиши вкус. Онези вкусни сладки на мама, изпълващи дома с аромат и уют, които кръщават Dolce della mamma.

   Учениците се интересуват какво има в храната, която виждат в магазините всеки ден, как се произвежда тя, за да достигне до тях. Разбраха какво означава да бъдеш технолог. Технологът отговаря за метода на производство на хранителните изделия – важна професия, пряко свързана със здравето на хората. Докоснаха се до производството на сладкишите - пасти, еклери, бисквити, бонбони, които са източник на удоволствие и наслада.

   Учениците бяха впечатлени от най-новия продукт на компанията: „Бисквитките на мама“. Те са направени по домашна рецепта, с което напомнят за старите български вярвания и обичаи. А всяка кутия е отличена с различни символи, които присъстват в българските шевици - дървото на живота, слънцето, земята, петелът, квадрат, ромб и др.

Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 1Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 2Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 3Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 4Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 5Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 6Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 7Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 8Посещение до "Си комерсиал" - Изображение 9