Facebook
НУ Станислав Доспевски
Начално училище в град Самоков

Поредна интересна среща с художника Иван Шуманов

      Двадесет и осми ноември бе интересен и забавен ден за учениците от 2 и 3 клас. Г-жа Митева и г-жа Иванова ги срещнаха с младия самоковски художник Иван Шуманов. Този път децата се докоснаха до първобитното изкуство на пещерните хора от зората на човечеството. С голям интерес те изгледаха прекрасната презентация, свързана с темата, разказа им за известните скални рисунки. Увлекателно и достъпно, той им разказа за  първите рисунки на първобитните хора и начина, по който те са приготвяли и съхранявали боите си. Децата посрещнаха с любопитство предложената от художника творческа задача - да направят свой отпечатък на ръка, използвайки техника, подобна на показаното в презентацията. За малките ученици урокът беше атрактивен, полезен и забавен.

       НУ "Станислав Доспевски" е страхотно училище, което съм се опитал да превърна в някаква самоковска "Сикстинска капела" и което аз много обичам! Благодаря на учителите за страхотната организация и с удоволствие бих гостувал отново при покана. Благодаря и на децата, които бяха страхотна аудитория - включваха се и участваха активно в урока." - сподели Иван Шуманов в социалната мрежа.

 

Поредна интересна среща с художника Иван Шуманов - Изображение 1Поредна интересна среща с художника Иван Шуманов - Изображение 2Поредна интересна среща с художника Иван Шуманов - Изображение 3Поредна интересна среща с художника Иван Шуманов - Изображение 4